CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, January 25, 2014

hari bersama MEREKA~ ;)

Assalamualaikum....
mochi2x!! ahaa...^^
alhamdulillah..pejam celik pejam celik sda abis sem 2 and esk adlh hri kpulangan ku ke ums utk mlnjutkn stdy ke sem-3, chaiyo2x!! ahaa...tp, bkn tu y aku mau share k...ehee...
the truth isss...hari ni aku jumpa sama kwn2 plknku!!!!!yippiieeyyy!!! hahaaa... i juz miss them, miss them sooo baaadddlllyyy..uhuhuhu...:'(

here r some of our pic~ stiap gmbr ad lagu gituhh...ahaa...

kesian dorang, penat dari gotong-royong di sk...uhu...

smileee~ ;)

wirawati!!!kumpul!!! ahaa...

manjeenyee diee...kiki

loikkee!!^^

kbahagiaan menyerlah disitu..haha

sma semmaa&tmn baru~ :)

themmm...

with zuu..tjumpa dstesen krta api..ehee...

happy bha dpt jmpa dorang...ehee..makin comel suda sorg2..;)..and, the sweetest part is ble pla dorang buy something 4 me tym kmi singgah d 1stop..uhu...sweet bhaa...rasa mo nangis tapi dtaan2 kunu..hahaaa...:')

thanks 4 today guyz... syg kamu...moga pshbtn kkl selamanya...amin....:)

Sunday, June 23, 2013

hai2 hello!!! ehe...slh tuhh...
assalamualaikum~ ^^ (ngan muka ayu gitu)

hu2..lama gile x update post...byk bnde nak kongsi ne..uhu...
nak tau tak,aku skrg ni da further study kat ums tau.....universiti malaysia sabah.....hest tu memang best la, tiap2 minggu bah pulang..haha...

Tentang kawan, aku memang tiada masalah..kawan2 aku semua sporting kat sini, pandai2 plak tuhh....at 1st, risau juga kalau2 tiada kawan, faham-fahamlah aku jenis y macamana kan...gila2 sikit...ehe....but then, bila da rapat, haaa~ amik kau!!!




















ahaha..
tapi.. korang nak tau tak, aku ada isi borang permohonan untuk sambung belajar kat Mesir tau, amik course medic..dan alhamdulillah, 2 hari yang lepas, aku dapat berita best tntg hal tuh....aku dapat tawaran untuk sambung bljr kat sana!!! ehe..^^ bez kan?? tapi.. aku xtau lagi nak pegi@x..uhu....

korang tolong la doakan aku ya..moga dapat buat keputusan yang bijak tentang hal ni...uhu..klah, aku kena study dulu ni...jumpa lagi d lain lebaran..ops!!salah2x..jumpa lagi di lain post...hi2...salam...saranghae~ ;)=)=)=)=)

Wednesday, February 20, 2013

SurPriSe!!!

What a suprise!! aha.. 

Assalamualaikum my followers~ ^^
 hari nie adalah hari kedua yang SANGAT menggembirakan buat aku~ ahaha...
 tanpa aku sedari, kawan-kawan aku&org t'syg yang bertuah boleh pla bkomplot wat suprise bday party untuk aku.... dan aku pula... xsangak-sangka boleh termakan dengan lakonan diorang nih especially c hayati...ahaha...

begini ceritanya~~
 time aku tengah sibuk-sibuk main POU dirumah, datanglah c hayati nih membawa tujuan yang besar(besarlah sangat~) aha... ^^ knun, mau pegi jumpa orang JHEAINS di Pekan Membakut, ada urusan yang tentang nasyid..haa.. lebih kurang gitulah...aku ni berteka-teki juga..."adoi...ada hal apa juga kunu ni.." kebetulan, aku perlu temankan mama fisio hari ni, mama pun macam xmau bagi aku jalan bha tuh, bukan apa, kami sudah pernah kena tegur minggu lalu sebab lambat pegi tempat rawatan mama tuh..ihihi... tapi, pujuk punya pujuk, mama pun bagilah juga aku jalan... aku suruh la pakwe hayati (yang bertugas untuk menghantar kami ke Pekan Membakut) datang awal.. almaklumlah, awal pergi, awallah pulang juga,kan?..

xlama kemudian, datanglah saupik ni beserta syura ma c rafie.. aku pelik juga sebab kami xterus jalan, sebaliknya hayati suruh aku tunggu dulu dalam rumah, dia pegi kereta dan syura ma rafie masuk rumah..aneh juga tuhh..lagi aku aneh, ada c rafie pula, dia sepatutnya kerja, ok~ dah la tuh, kata mau jalan, tapi terhegeh-hegeh lagi ni apsal?...tapi, aku diam-diam ja la..manalah tau dorg hayati memang ada hal mo dibincangkan..ok then, we waited for a minute in my house~


all of a sudden, aku dengar suara yang merdu ni kunu menyanyikan lagu 'happy b'day' sambil masuk ke dalam rumahku .. they're holding a sweet cake while giving a big smile to me....ok, aku cuba fikir dan fikir... bingung2 ni masih... ahaha... xlama kemudian, barulah otak aku nih dapat menangkap permainan yang dorang cuba rancangkan dari awal ketibaan cyati... waduh, waduh!! aku ditipu!! ahaha... actually, nobody will go to Pekan Membakut cuz nobody wants to meet us as well!!aha..^^ mantap kan rancangan diorang?.. aku nih pun semudahnya terpedaya...ahaha...

sweet cake!!^^
Xterkata betapa happynya hatiku bha..ehe.. ^^ tQ ya buat teman2ku semuanya... bersusah payah belikan makanan to celebrate bday aku... aku happy sangat2lah!! ehe... meskipun xmeriah mana pun sebab kita-kita ja, tapi ia ttp jadi kenangan manis buat aku...ehehe... tQ sgt2 ya buat yati, saupik, syura and pak barenggei..ehe.. i lovee u,guyz!!!

doa aku untuk ulangtahun kali ke-18 nih, mudah-mudahan ikatan persahabatan antara kita kekal erat untuk selamanya, dan juga hubungan aku dan si dia bertambah baik dan makin maju~ lagi satu, moga result SPM kita gempak2...amin..k go!!aha...^^

Tuesday, February 19, 2013

20hb Februari,ok my Bday!! ^^


Assalamualaikum, semuanya... mochi-mochi..ihi...^^Guess what, hari nie adalah hari lahir yang kunanti2 untuk sekian lamanya..yipppieeeyy!! aha... :D herm..actually, x sambut pun, ahaha... there is no party at my house..  aku juz keluar main badminton, spent time dengan insan2 tersayang.. ehe.. macam pelik pula kan, celebrate b'day dengan bermain badminton,ahahaha... but,it's really fun, seriously... and i love it!!^^ (bule try pun xpecaya)

Ada Hayati, Asyura, Saufik and Rafie... xla ramai tapi kitorang tetap enjoy spent time together.. ehe.. tQ la utk dorg2 nhe sebab sudi luangkan masa bersama bha walaupun masing-masing ada agenda tersendiri untuk hari ni.. Yang bestnya, untuk pertama kalinya, aku&Rafie berjaya mengalahkan yati&saufiq, couple of the year, time main badminton tadi..aha..^^ bukan apa, dorg ni memang juara bertahan yang xmudah untuk ditewaskan... esey~ ahaha... biarpun cuma sekali ja, itu sudah cukup menggembirakan hati.. berabis bha mau mng..haha...

yang bikin aku happy juga, aku kena belanja aiskrim oleh someone yang cukup b'erti dalam hidupku..ihi.. lamanya sudah aku xmakan aiskrim gara-gara senggugut lah, demam lah, batuk lah...uhuhu...;'( akhirnya~~~ dapat juga menikmati makanan yang jadi kegemaran sejak lakat damit tuh..kiki... tapi, bukan juga senang2 tuh mo mendapatkan, kena menang dulu lwn main badminton, baru tah mendapati..aha.. ^^ pa pun, tQ ya kepada si dia...143~ :)

And the best part is............... si dia tu juga bagi something yang memang aku suka, cinta, sayang, kasih semuanya la..ahaha...mau tau apa??..apa lagi kalau bukan,....
 NOVEL!!!!!!!!!!!!!!
aha.. honestly, aku memang terkejut sangat2.. apa tidaknya, selama ni, dia juga beria-ia melarang aku baca novel sampai larut malam, "nanti sakit gara-gara xcukup tidur.." haha.. itulah tu jadi alasan utamanya... ehe.. tapi, x disangka-sangka, di hari lahirku, dia hadiahkan 2 buah novel yang cukup cute covernya..aha. erm.. katanya dia memang larang, tapi xla bmaksud dia langsung xbagi aku baca novel..ihi... he is so sweet, right?...:) cute2 ni novel, cover dia pun menarik, dan aku yakin, ceritanya mesti best2 nih..xsabar mau baca! he2...^^




di kesempatan ini, aku mau ucapkan, 
A lot of thanks 2 all my beloved friends, yati, ika, syura, wazirah, kila, azmi, saufiq, syaza, dirah, dan yang lainnya yang ada wish b'day untuk aku...tQ sgt2.. ihi...May Allah bless u all, dear friends...:) 
and 4 the special one, tQ atas hadiahnya...ita suka sangat!! ehe...^^ dan tQ juga sebab menjadikan ulangtahun kelahiran kali ini menjadi yang the best untuk ita..;) 
wassalam~

Saturday, January 26, 2013

Happy Bday! for WHO?...

Assalamualaikum WBT~ ^^ hai..ketemu lagi d blog aku y tak seberapa nihh..ihi... alhamdulillah, masih diberi kesempatan untukku melakar tiap memoriku dalam blog ini..and.. the SPECIAL is.. bberapa hari yang lalu, kakak aku, celebrate bdaynya bersama dgn 2 lagi anaknya dan salah seorang wanita yang juga telah dianggap sebagai ahli keluarga~ ^^ 

Actually, tarikh dia taklah sama, juz di 'sekali' kan..The more The merrier right?.. :) ada BBQ, and karaoke lagi...bez sgt!!.. ^^ nie adlah bbrapa pic y smpt di snap2..hihi..


ok... yang pakai tudung pink tu la kaka kite, anak bliau yang kat sebelah kiri and kanan tuhh...:) yang baju biru tu pula, dia babysitter kepada cucu aku yang comel!!^^ antarany, tu haa..yang kecik molek bbaju hijau..jangan heran, he is my grand son, seriously~ ihi...

 Ha~ memang yummy la kek2 yang dihidangkan.. ada perisa yam, cheese, chocolate dan durian.. aku paling bekenan tak lain tak bukan leerr, CHOCOLATE!^^ tp, ke-empat2 kek tuh memang mantap! eseh~ macam chef Jo dalam masterchef kunu mo mengkritik2..hahaha...:D
WHATEVER IT IS, HAPPY BIRTHDAY~ MAY ALLAH ALWAYS BLESS ALL OF U..:)

Ok... berbalik pada rutin harianku..hhmm.. nothing interesting~ buat kerja rumah, baca novel, edit2 gambar (wlupun xpandai), tengok tv... Insya-ALLAH, ibadah wajib,tidak sesekali ditinggalkan dan ibadah sunat, diajdikan amalan~ :)
haaa~ ada satu pic nih yang jadi mangsa edit aku..haha.. actually, aku juz nak cari persamaan... let's watch it!
hahahaha~ amacam??.. sama ke tidak?.. yang sebelah pic aku tu adalah anak buah kesayangan aku, Dgku Lin Hamizah Bt Ishak~ ramai orang cakap muka kami tak jauh perbezaan.. apa pun, bagi aku, dia sangat comel apalagi kalau berhijab..manis sekali! ehe.. :)


Oklah, sampai disini dulu ya.. Samapi ketemu lagi..Assalamualaikum! :) 
PEACE NO WAR!! ^^








Friday, December 7, 2012

hello! hello!! i'm bacckkk!!


SI TAPUJII~ aha...

Assalamualaikum~~ ^^

Apa khabar, followers2x ku?... lamanya sudah x update post..almaklumlah, SPM derrr~
and the best thing is ::: SPM already EEENNNNNDDDD!! ahaha... ^^
alhamdulillah, aku telah melepasi saat-saat mendebarkan, menyesakkan & merunsingkan jiwa ituhh..aha... so, sekarang adalah masa untuk aku dan kawan-kawanku memohon doa dan bertawakkal keatas-Nya, mudah-mudahan memperolehi kejayaan yang diidam-idamkan... Insya-Allah, Amin~ :) pasti kamu tahu apa yang diidamkan tuh kan?~ ehe...
EXACTLY, EVERYBODY WANT IT! ^^ INSYA-ALLAH~

Actually, aku bingung memikirkan aktiviti apa yang bisai dibuat time cuti nih..uhu... memandangkan PLKN ak bukan masuk Kumpulan 1, means kumpulan 2@3 (lama lagi), so aku patutnya bijak mengisi kelapangan yang aku ada ne.. masalahnya, mo kerja pun, x kena benarkan sdgkn aku dah temui pekerjaan yang sesuai, cuma xkna approve oleh sibling.. uhu..I juz need some experience, as people said " Experience makes us more mature~" kan kan?.. memandangkan tiada apa mau dibuat, terpaksalah menjadi surirumah sepenuh masa,I guess it's still called as an OCCUPATION,right?.. hihi...:P

Aku ada cite sikit tentang diri aku sekarang.. uhu... berdosalah aku sekiranya aku menipu bahawa aku xpernah simpan perasaan terhadap mana2 lelaki... lelaki ini agak special, aku memang kenal hati budinya, dia juga memberikan aku layanan yang cukup baik.. tapi, mungkin persahabatan itu lah yang lebih baik buat kami berdua...jadi, aku dah nekad, aku akan padam rasa ini untuk lelaki itu.. mungkin agak sukar, tapi tiada yang mustahil didunia ni, kan?... Insya-Allah, korang doa2kanlah aku ya...(",) pa pun, aku yakin dengan jodoh ketentuan Allah... pa yang penting, aku kena get ready untuk meneruskan pengajianku keperingkat yang lebih tinggi. yupz, that is more important as well...  ^^!

BTW, korang mesti tau pasal Gaza tuh kan?... uhu... aku sedih juga bila menegok gambar2&baca berita berkenaan bandar Gaza tuh sekarang.. 
الإخوة والأخوات, dalam kita bergembira, marilah kita sama-sama mendoakan saudara kita yang berada di Gaza agar sentiasa dilindungi oleh tentera Allah daripada kerakusan Israel laknatullah.. Amin...
Sesungguhnya, doa adalah senjata bagi orang2 yang beriman...
  






Oklah, that's all...see u next time yaww..Assalamualaikum WBT~ ^^ 
Happy HOLIDAY!!

Thursday, August 16, 2012

Kehidupanku KINI~


aSSAlamualaIkum ~
ihihi..lma x post something neW kan?.. Alhamdulillah, setelah beberapa hari menjalani ibadah puasa, aku apa lagi... confirm la terlibat dengan MAJLIS KHATAM AL-QURAN PERINGKAT NEGERI ANJURAN BELIA DAN SUKAN kat MASJID BANDARAYA 2012 y tlh pn diuar2kan oleh cigu... ihi! bez gilerr... syukur ke-hadrat Allah kerana mengizinkanku pergi tanpa halangan yang amat ku takuti..hoho... 
nielah bbrpa pic y smpat ku upload..ENJOY! ^^


time di Kompleks Belia dan Sukan...dont worry, this is not a vandalisme~ hihi...^^

snap!


K... nie antara moment y bez~ kitorg naik kapal air!!  round kliling Masjid Bandaraya, KK... ihi! syokk~ RM5 utk 13 tahun ke atas, sygnyaa... 20 minit jerr... tp, tu pun dah kira bersyukur cuz mmg seronok nihh.. pun dapat, mau lagi eh! hahaha... ^^ 





masa utk bgombar!! ^^
ehe...


si pengayuh y cekap (L) dan si pengawal arah y hebat (P)..:P



smart pose si kwn ni bha..ehe...:)

oK, Nie pula gambar y sempat di ambil before majlis tu bermulaaa...^^


aku, ustazah shaharoom dan shakila~


Frenz and I~


pembaca utama dari Beaufort bersama ustazah Shaharoom~


excited bha dea~ haha...


haaa... y lelaki bertudung 'samping' tu, dia sebenarnya salah seorang penetap di Tanjung Rambutan yang tumpang bas kami utk pulang ke petempatannya, kami temui di tepi jalan...hahahahaha.... joke!!! that's my bestfriend ok~ ^^

aHa.. 2 la antara pic y sempat di ambil time majlis 2 diadakan...siok kan?~ ahaha...^^
Ok, untuk hari Khamisnya pula, sebelah petang, ada Majlis berbuka puasa peringkat Sekolah lagi... nie pun bez jugak...semualah bha BEZ! aha... 



ne juadah berbuka, even simple, tp tatap Alhamdulillah..^^



aku, yati and jiera~ 


sama ka, sama ka?...aha... niela pic aku ma anak buah tercinta, Dg. Lin Hamizah Bt Ishak~


happy and cute family~ ustazah shaharoom with chlidren...


~Ita Whitepearlz~


Ha~ itulah aktivitiku yang latest.. kononnya xmau terlibat ma apa2 aktiviti uda, maklumlah, mau SPM... tapi, masih juga sama..hihi..segala2kan di ikut... itulah aku~ :)

dalam kesempatan ini, saya, Siti Nurmasyittah Ag Besar, ingin mengucapkan  Selamat Hari Raya kepada muslimin muslimat, maafkanlah segala salah dan silap, andai pernah terkasar bahasa, tersalah tingkah, tersakiti tanpa disengajakan, maafkanlah diri ini ya~ :)

buat TEMAN2KU, jangan lupa beraya sama2.. hihi...

and 4 all my followers too, love u all.... Salam Raya buat anda semua~ ^^ 
Daaa~ wassalam...^^